Training spreekuur/poli verkorten

In de training Spreekuur verkorten leert u uw poli’s of spreekuren efficiënter in te richten. Vaak is de uitloop van uw poli of spreekuur te wijten aan de interactie tussen uw patiënten en uzelf.

Uitlopende spreekuren of poli’s

Wachtkamer

Uw wachtkamer zit vol. Met veel energie en moed begint u aan uw poli of spreekuur. Al gauw merkt u dat de wachttijd oploopt.. En vanmiddag staat u ingepland voor de OK of moet u patiënten bezoeken.. en heeft u ook nog telefonisch spreekuur…. Herkent u dit?

Volgt u dan de training spreekuur verkorten. Tijdens de training observeren wij u tijdens uw spreekuur en analyseren waardoor u uitloopt. Vervolgens bespreken we dit met u en bieden u inzicht en handvatten wat u aan het uitlopen van gesprekken kunt doen waarbij u uiteraard zelf bepaalt welke u daarvan wilt toepassen. Hierna oefenen we met het toepassen van de handvatten in de trainingssituatie. Er worden video-opnames gemaakt en deze worden samen met u terug gekeken en geanalyseerd op inhoud.

Voor iedere zorgverlener die:

– het spreekuur optimaal wil benutten zonder uitlooptijd

Wat leert u:

– gerichtere vragen stellen, consequent samenvatten en te toetsen of u de antwoorden van de patiënt goed hebt begrepen
– een gesprek op beleefde wijze te sturen in de richting die u wilt
– meer de focus te leggen op één activiteit per tijdseenheid

Tarief:

– Individuele training: € 400,- ter locatie Training in Praktijk, Baarn. Incompany € 550,- (igv reistijd >2 uur + € 100,-).
(inclusief voorbereiding, zelftest, trainingsmateriaal; exclusief btw en reiskosten € 0,29 / km).

Klantervaringen:

dr. R. Jansen, Orthopedisch chirurg, St. Maartenskliniek (Nijmegen)

‘Poli-tijd verkorten’
“Training in de praktijk heeft mij, met de training ‘poli-tijd verkorten’, op efficiënte wijze en met bruikbare feedback, inzicht gegeven in ‘mijn manier’ van poli doen. Daarnaast heb ik op de koop toe uitleg over manieren van communiceren gekregen die zowel ‘op de poli’ als in het dagelijks leven erg bruikbaar zijn. Als mijn poli nu uitloopt is het een bewuste keuze van mij om aan bepaalde patiënten meer tijd te besteden en niet de patiënt die mijn tijd stuurt. Kortom: voor mij een cursus die zeker de moeite waard was en waarvan ik vrijwel dagelijks profijt heb.” Lees verder

Meer weten?