Training functioneringsgesprekken/IFMS

Functioneringsgesprekken of IFMS gesprekken zijn onmisbare instrumenten voor een goede samenwerking en om verwachtingen over en weer te ‘managen’. Nu IFMS verplicht gesteld wordt, kunt u er maar beter iets moois van maken. Feedback-vaardigheden zijn ook buiten uw werk goed inzetbaar: al uw relaties krijgen zo meer glans..

Feedback geeft glans..

funct. gesprek

Het is makkelijker om complimenten en positieve feedback te geven of iets niet te benoemen, dan iets negatiefs terug te geven aan uw collega. Het zal vaak als weinig constructief worden ervaren, ook als u die intentie wel heeft. Deze training zal u helpen om het gesprek met uw personeel of collega zodanig te voeren dat u geen schroom meer ervaart om ook negatieve feedback te geven. Aan de hand van het interactiemodel ‘de Roos van Leary krijgt u inzicht in uw eigen voorkeursgedrag en kunt u voorspellen hoe een ander op u zal reageren. Door te oefenen zult u ervaren dat ook negatieve feedback goed ontvangen wordt.

Voor iedere zorgprofessional die:

– schroom ervaart om negatieve gedragingen van collega’s te bespreken;
– wil kunnen inschatten of zijn/haar feedback goed ontvangen wordt.
– met overtuiging en daarmee een constructief functionerings- of IFMS gesprek wil kunnen voeren;

Wat leert u:

– inzicht in uw voorkeursgedrag
– het gedrag van uw gesprekspartner voorspellen
– bewustzijn van eigen houding en impact
– een functioneringsgesprek voeren dat leidt tot een betere samenwerking
Zowel als individuele training als groepstraining.

Tarief:

– Individuele training: € 400,- ter locatie Training in Praktijk, Baarn. Incompany € 550,- (igv reistijd > 2 uur vv + € 100,-).
– Groepstraining: € 1.000,- per dagdeel (trainer + trainingsacteur).
Genoemde tarieven zijn: inclusief voorbereiding, intake(s), zelftest(en), trainingsmateriaal; exclusief btw en reiskosten € 0,29/km).

Klantervaringen:

C. Zwaan-Gagenel, huisarts (Baarn)

‘Functioneringsgesprekken’
“Verrassend, inspirerend, praktijk gericht! Zeker een eye-opener voor de dagelijkse praktijk op het gebied van personeelsbeleid in de huisartsenpraktijk!” Lees verder

Meer weten?