Training empathisch communiceren

Geaccrediteerd (6 PE punten, ABAN)

Door actief te luisteren naar wat uw gesprekspartner zegt, samen te vatten, door te vragen en te letten op uw (patiëntgerichte) non verbale uitingen wordt uw communicatie nog effectiever.

Een goed gesprek voeren

Emph. comm

U voert veel verschillende gesprekken, met patiënten, collega’s of leidinggevenden. In al deze situaties is het belangrijk een ‘goed gesprek’ te voeren. Wilt u graag effectiever communiceren met meer begrip en minder misverstanden? Zoekt u naar manieren om u tijdens gesprekken geduldiger op te stellen? En zou u soms iets beter willen luisteren en in staat zijn adequater te reageren op de reactie van uw gesprekspartner? Meldt u dan aan voor de training empathisch communiceren.

Op maat en praktijkgericht

Tijdens de training empathisch communiceren oefent u vaardigheden als zelfbewust overkomen, actief luisteren, samenvatten en doorvragen, inlevingsvermogen, kort en duidelijk formuleren, feedback geven en ontvangen, de kracht van non-verbale communicatie en het omgaan met weerstanden en emoties. Aan de hand van eigen cases oefenen we gesprekssituaties en leggen dit vast op camera. We kijken dit samen terug en analyseren het op inhoud, houding en gedrag. U verbetert uw communicatietechnieken waardoor u duidelijker overkomt, en beter aansluiting weet te vinden bij uw gesprekspartner en hierdoor gemakkelijker uw doel bereikt in verschillende situaties.

Voor iedere zorgverlener of zorgondersteuner die:

– empathisch en effectief wil communiceren
– gesprekken soepeler en constructiever wil laten verlopen

Wat leert u:

– actief luisteren en adequaat reageren op gesprekspartners
– signaleren van misverstanden in communicatie en hierop gepast te reageren
– effectief gebruik te maken van non-verbale communicatie gericht op empathie.
– zelfbewuster communiceren in lastige situaties

Tarief:
– Groepstraining: € 1.000,00* per dagdeel (trainer + trainingsacteur)
* Inclusief voorbereiding, zelftest, reistijd trainer, trainingsmateriaal, ex btw en reiskosten à € 0,29 / km.

Klantervaringen:

M. Brenninkmeijer, Uroloog, Waterland Ziekenhuis (Purmerend)

‘Empathisch communiceren’
“Ik vond de training verrassend en nuttig. Normaal gesproken heb je snel de neiging er minder serieus op in te gaan maar de manier waarop het is opgezet voelt veilig en gemakkelijk. Het zelfinzicht dat binnen 2 uur vergroot wordt heeft me aangenaam verrast en ik denk dat het voor iedere zorgprofessional aan te raden is kritisch te kijken naar zichzelf en zich bewust te zijn van zijn /haar communicatie.” Lees verder

Meer weten?