Over ons

 Catherine_Poorthuis Pasfoto Eva copy  Nicolette_Akkersdijk  Ingrid_Caubergh_Sprenger

Training in Praktijk heeft alle expertise in huis die het mogelijk maakt om optimaal maatwerk te leveren voor alle bruikbare communicatievaardigheden voor elke zorgverlener.

We zijn communicatietrainers met veel ervaring in de zorg, veelal in combinatie met een andere relevante expertise (gezondheidsrechtgezondheidswetenschappen, psychologie). Ieder van ons is zeer kundig en ervaren in het ontwikkelen en verzorgen van individuele en groepstrainingen.

Bij groepstrainingen zetten we een trainingsacteur in, waardoor de deelnemers de (nieuw) te leren vaardigheden kunnen oefenen. Oefenen biedt gegarandeerd duurzaam effect. De beroemde Amerikaanse onderwijskundige dr. Sousa ontdekte dat als iemand een nieuw te leren vaardigheid oefent, 80% ervan permanent in zijn brein opslaat. Doordat de deelnemers de nieuwe vaardigheden hebben geoefend en het effect van bijvoorbeeld een gesprekstechniek hebben ervaren, is de drempel laag om het in praktijk toe te passen. Doordat de deelnemers er meteen in de praktijk mee aan de slag gaan, worden deze vaardigheden al snel ‘eigen’ gedrag. Na 40 dagen toepassing van het nieuw geleerde gedrag / vaardigheden, identificeert ons brein het als automatisme.

Onze gecertificeerde coaches zijn (praktiserend) medisch specialist of arbeids- en organisatiepsycholoog. Verder werken we nauw samen met zeer kundige en ervaren specialisten op het gebied van Peer Support.