mr Catherine Poorthuis

Catherine_Poorthuis

Oprichter /partner Training in Praktijk – communicatietrainer / jurist / spreker

Zij studeerde af als jurist (specialisatie gezondheidsrecht), met het doel een steentje bij te dragen aan de kwaliteit van de zorg. Dat is nog steeds haar missie die ze met passie vervult.

Na een aantal jaar werkervaring in de profit sector (een -naar later bleek- waardevolle zijstap) volgde ze een bedrijfskunde opleiding, specifiek voor de zorg: Healthcare bedrijfskunde bij IBO. Niet lang daarna legde ze zich toe op de ontwikkeling en organisatie van discipline overstijgende nascholing voor zorgverleners bij VvAA .

Geïnspireerd door de trainers waarmee ze werkte en de zorgverleners voor wie ze zelf jarenlang scholing ontwikkelde, kwalificeerde ze zich als (gediplomeerd) trainer via de vakopleiding ‘School voor training’ van Karin de Galan. In 2010 ontwikkelde ze het -gepatenteerde- individuele trainingsconcept voor zorgverleners en startte de onderneming Training in Praktijk.

De trainingen die Catherine veel en graag doet zijn: Omgaan met weerstand, Eerste Hulp Bij Incidenten, Assertiviteit, Presenteren voor een groep, Poli-tijd verkorten, Functioneringsgesprekken, Slechtnieuwsgesprekken, Feedback geven en ontvangen.

Catherine is ook een veel gevraagde spreker bij congressen over Openheid na medische incidenten, Peer Support en Open Disclosure.